Opastettu kierros, Kongonsaaren safari

Tutustu jännittävään Kongonsaareen

Opastetun kierroksemme venematka alkaa Savonlinnan torilta, josta keulamme suuntaa kohti Kongonsaarta, Savonlinnan eteläpuolella sijatsevaa mystistä ja historiallista saarta. Siirtymä paikan päälle kestää noin kolme varttia. Reittimme kulkee norppavesillä, joissa on norppien vakiintuneita oleskelualueita, joten matkalla on mahdollista bongata myös saimaannorppia.

Kongonsaari on historialliseen salpalinjaan kuuluva puolustusasema ja sotahistoriallinen kohde. Salpalinja oli talvisodan jälkeen vuosina 1940 – 1941 ja 1944 Suomen itärajan läheisyyteen rakennettu puolustuslinja. Sen pituus oli 1 200 kilometriä, koostuen sadoista linnoitteista ja salpa-asemista, joista Kongonsaari on hienosti säilynyt esimerkki.

Paikan päällä Kongonsaaressa pääset tutustumaan saarelle rakennettuihin historiallisiin juoksuhautoihin sekä rantaluoliin louhittuihin kiehtoviin salpa-asemiin.

4-6 h
Tiiskeri-kuvake2

Käytössänne on laadukas, turvallinen ja vakaa matkustusvene, jossa voi matkata myös lämpimästi sisätiloissa.
Tutustu veneeseen

ruoka-kuvake2

Voit tilata veneilypaketteihimme eväät ja juomatarjoilun. Myös omat eväät on mahdollista ottaa mukaan. Kysy lisätietoja!

Veneretket Saimaalla

Tiedustele saatavuutta ja kysy lisätietoja

1 hlö
0 h

Tämä on pelkkä tiedustelu, eikä sido mihinkään. Huomioithan, että vahvistettu varaus edellyttää 20% varausmaksun palvelun kokonaissummasta. Katso muut vuokrausehdot.